Калинова моя Україна...

Меню сайту
Календар
Архів записів
Головна » 2014 » Січень » 16 » Молодь Дніпропетровщини провела підготовку до сходження на пік Шевченка
13:45
Молодь Дніпропетровщини провела підготовку до сходження на пік Шевченка

У рамках підготовки до сходження на пік Шевченка, присвяченому 200-річчю з дня народження Великого Кобзаря, група дніпропетровської молоді провела тренувальний збір у Карпатах. Нагадаємо, що 2014 рік указом Президента України Віктора Януковича проголошено Роком Тараса Шевченка. Дніпропетровщина активно готується до масштабного святкування ювілею великого поета.

«Під час збору ми протягом одного світлового дня здійснили сходження спочатку на вершину Говерли, а потім на вершину Петроса. Також у Карпатах були проведені різноманітні заняття з техніки і тактики зимових сходжень. На жаль зима цього року поки що досить м'яка. Але ми сподіваємося, що заплановане перед піком Шевченка, сходження на Ельбрус, дозволить нам добре підготуватися до важких умов зимової експедиції в ненаселеному районі Кавказу, де розташований найвищий пам'ятник великому Кобзареві», - зазначає старший тренер експедиції, багаторазовий чемпіон СРСР і України з альпінізму, кавалер ордена «За особисту мужність», - Володимир Хітріков.

«Наш Президент Віктор Янукович поставив завдання гідно відзначити 200-річчя дня народження Тараса Шевченка. На Дніпропетровщині вже склалася добра традиція здійснювати сходження альпіністів на вершину гори Ельбрус 9 березня, в день народження Кобзаря. Губернатор області Дмитро Колєсніков підтримав ініціативу молодих активістів, які здолати цю вершину», - зазначив директор департаменту фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді Олександр Пшеничников.

Довідково

У 1939 році група альпіністів під керівництвом заслуженого майстра спорту, дніпропетровця Олександра Зюзіна здійснила сходження на Центральному Кавказі. Одну з вершин на висоті 4200 метрів вони назвали піком Шевченка.

У 1964 році група українських альпіністів ініціювала сходження на цей пік. На ЮМЗ був відлитий алюмінієвий пам'ятник Тарасу Григоровичу Шевченку, який альпіністи встановили на вершині гори.

За інформацією департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА 

Переглядів: 516 | Додав: Natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Пошук
Наше опитування
Яким транспортом ви найчастіше користуєтесь?
Всего ответов: 45
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz