Калинова моя Україна...

Меню сайту
Календар
Архів записів
Головна » 2013 » Грудень » 13 » Грошей на президентські стипендії немає
11:03
Грошей на президентські стипендії немає

Студент-переможець міжнародного літературного конкурсу імені Тараса Шевченка не може отримати стипендію Президента України, оскільки в бюджеті не передбачено на це коштів. Як повідомили у відомстві, Міністерство освіти і науки України (МОН) не отримувало відповідних коштів з державного бюджету для здійснення таких платежів.

"Виплата стипендій Президента України повинна здійснюватися за рахунок визначених у Державному бюджеті України видатків на ці цілі. Однак такі бюджетні призначення були відсутні", – йдеться в повідомленні.

З метою вдосконалення процедури виплати стипендій Президента України, міністерство розробило проект внесення змін до відповідних нормативно-правових актів.

Зазначені зміни передбачають, що стипендії за рахунок коштів державного бюджету будуть перераховуватися на банківські картки безпосередньо переможцям.

"Це дозволить безперешкодно виконати вимоги Указу Президента з нагородження переможців конкурсу і не залишити їх без стипендії навіть у разі зміни стипендіатом навчального закладу, працевлаштування, зарахування до лав Української армії, приватного навчального закладу, закінчення навчального закладу", – наголошується в повідомленні.

Цього року для остаточного розрахунку з переможцями I і II конкурсів, а також для безперебійної виплати стипендій переможцям III конкурсу, міністерство виступило з ініціативою про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" у частині збільшення асигнувань на 500 тис. гривень.

"Ці зміни 24 липня поточного року були схвалені урядом і подані до Верховної Ради України", – зазначають у Міносвіти України.

Нагадаємо, студент-переможець міжнародного літературного конкурсу імені Тараса Шевченка вже рік не може отримати стипендію Президента України.

Згідно з наказом Міносвіти про призначення Президентської премії Олександр Топорівський повинен отримувати по 1 тис. грн на місяць ще з вересня 2012 року.

Джерело: http://www.osvita.org.ua/news/74060.html

Переглядів: 853 | Додав: Natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Пошук
Наше опитування
Ваш вік
Всего ответов: 215
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz